Responsive webdesign

responsive

Biztosan találkoztál már olyan weboldallal a mobilodon, hogy a weboldal olyan kicsibe jelent meg, hogy alig volt látható. Aztán elkezdted felnagyítani a szöveget, vagy a képet, de akkor meg semmi sem fért el. Ha kattintottál valahova, akkor pedig kezdhetted elölről a nagyítást, és nem láttad át a weboldal egészét. Bosszantó, nincs rá jobb szó…

A reszponzív szó érzékenységet, könnyen reagálást jelent. A reszponzív webdizájn pedig egy weboldal ezen tulajdonságát hangsúlyozza ki. A reszponzív design az egyik meghatározó webes technológia. A technika lényege, hogy a különböző eszközökön (asztali számítógép mellett már mobilon, tableten) internetezők is élvezhető weboldalt kapjanak, megalkuvás nélkül. Az eszköz méretei alapján a megfelelő megjelenést tölti be a weboldal, hogy kényelmesen és hatékonyan lehessen használni azt, minden funkciójával együtt. Például mobilon kevesebb oszlopban jelennek meg a tartalmak (szövegek), a menüpontok átrendeződnek, vagy a menü egyetlen gombbal (hamburger ikon) válik elérhetővé. A multimédiás tartalmak és egyéb elemek is átméretezve, optimalizálva jelennek meg.

2019-es adatok alapján az internetezők több, mint fele mobil készülékeken internetezik. A fiatal generáció már csak mobilon és tableten. Így a felnövekvő nemzedékkel együtt egyre nagyobb hangsúlyt kell kapnia az online térben is a reszponzivitásnak.

Miért is legyen reszponzív a weboldalad?
  • A látogatók nagy része már valamilyen mobileszközről érkezik a weboldaladra. És most nem csak azokra gondolok, akik a buszon vagy a dugóban ülve a mobiljukat nyomogatják. Otthon is könnyebb előkapni a telefont, mint bekapcsolni az asztali gépet vagy a laptopot.
  • A Google is szereti. A Google támogatja a technikai fejlődést, és a reszponzivitás épp ezek közé tartozik. Mivel ez a technika növeli a felhasználói élményt (kényelmesebb használni a weboldalad, ha reszponzív), ezért a Google kifejezetten támogatja az ilyen weboldalakat, természetesen a keresési lista előkelőbb helyeivel.

A kis cégek számára – különösen, ha helyi szinten akarnak érvényesülni – rendkívül fontos, hogy jó helyezést érjenek el a mobil találati oldalakon is. Azon felhasználók 50 százaléka, akik valamilyen helyi vállalkozást keresnek a mobiljukon, még aznap el is fognak látogatni az adott céghez. EZ TÉNY! Ráadásul a mobilkeresések 78 százalékából lesz offline vásárlás a helyi üzletben. EZ IS TÉNY! Ahhoz viszont, hogy jó eredménye legyen a mobilkeresésekre, mobilbarát webdesignra van szüksége. A legjobb megoldás ebből a szempontból a reszponzív design, mely azonos tartalmat és felhasználó élményt kínál a desktopos, a tabletes és az okostelefonos felhasználóknak is.

Hogyan ismerhető fel a reszponzív weboldal?

Különféle eszközökön betöltve egy adott weboldalt, rögtön láthatóvá válik a megjelenítésben a különbség. Asztali gép vagy notebook böngészőjében is egyszerűen felismerhető a reszponzív design: változtassuk az egérrel a böngésző ablak méretét, és a weboldal megjelenése a mérettől függően változik.

 
További szolgáltatásaink
Weboldal készítés
Egyedi tervezéssel vagy tartalomkezelő rendszer használatával (wordpress, joomla) statikus és dinamikus weboldalak készítése.
Webáruház készítés
Webshop, raktárkészlet kezelő rendszer és terméknyilvántartó rendszer készítése, felhasználói és admin felülettel.
Kereső-optimalizálás
A weboldal megfelelő beállításainak optimalizálása a jobb találati eredmény érdekében.
Tárhely és Domain
Webtárhely és Domain név biztosítása a weboldalhoz.
Karbantartás
A weboldal betöltési idejének növelése, lassító és hibás elemeinek javítása.
Online-marketing
Google Adwords és Facebook hirdetések létrehozása, időzítése, kezelése, hogy több embert érjen el weboldalával.
Arculattervezés
Egy profi arculat, mely tükrözi egyediségedet és értékeidet miközben modern és letisztult maradsz.
Online fizetés beállítása
Növelje a webshopja konverziós arányát az online fizetési lehetőséggel
Weboldal akadálymentesítés
Tegye weboldalát könnyen elérhetővé a WCAG 2.1 szabvány szerint .